Roermond

Aanmelden Contact

Wat is Keigezond Roermond?

Keigezond is een (gezins)programma voor kinderen en jongeren met overgewicht & obesitas die lekker in hun vel willen zitten en willen werken aan een gezondere leefstijl voor de toekomst.

Kinderen/jongeren en hun gezin bepalen zelf welke doelen zij belangrijk vinden en waar zij aan willen werken met ondersteuning van één centrale zorgverlener. Keigezond worden doe je samen!

Download de folder

Wanneer kun je mee doen?

Om mee te kunnen doen moet je:

  • 0-18 jaar zijn;
  • wonen in de gemeente Roermond;
  • overgewicht of obesitas hebben.

Als je niet weet of er sprake is van overgewicht of obesitas, kun je contact opnemen met de jeugd-verpleegkundige/de jeugdarts van de Jeugdgezondheidszorg van de GGD of de huisarts. Zij kunnen jullie verder helpen.

Gratis deelname

Deelname aan Keigezond is gratis. De zorgverzekeraar en de deelnemende gemeente betalen de hulp van de centrale zorgverlener en de kinderleefstijlcoach. Het kan dat ondersteuning door andere professionals geld kost. De centrale zorgverlener zal dit altijd vooraf bespreken en de keuze is dan aan jullie.

Hoe kun je meedoen?

Aanmelden kun je zelf doen via de aanmeld knop op deze pagina. Ook kan de huisarts, kinderarts of de jeugdverpleegkundige/jeugdarts van de GGD jullie aanmelden. Natuurlijk alleen nadat jullie hiervoor toestemming hebben gegeven.

De centrale zorgverlener van jullie gemeente neemt na aanmelding contact op voor een kennismakingsgesprek.